Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet a Sīkdatņu politikā.
Atpakaļ uz receptēm

Veģetārais siera burgers
RECEPTE



SASTĀVDAĻAS:

  • Līdzmaizīte ar sēklām 1 paciņa (trīs gab) - SKATĪT
  • Garšaugu zemesriekstu pesto mērce
  • Ledussalāti
  • Tomāti
  • Grilēts ’’Pakalniešu’’ siers ar ķiplokiem (2 gab biezas šķēles uz vienu sēklu līdzmaizīti)
  • Ērkšķogu-sīpolu čatnijs

Ņemam uz pusēm pārgrieztu, no iekšpuses nedaudz apgrauzdētu sēklu Līdzmaizīti. Apakšējo daļu pārsmērējam ar pesto mērci, uzliekam uz pesto salātu lapas, tad tomātu šķēles, grilētu sieru. Uz siera kārtojam ērkšķogu-sīpolu čatniju. Maizīti noslēdzam ar pesto pārsmērētu maizītes augšiņu.

Garšaugu-zemesriekstu pesto (6 burgeriem):

⁃ Baziliks svaigs aptuveni 20 g

⁃ Rukola aptuveni 20 g

⁃ Ķiploki 2 daiviņas

⁃ zemesrieksti 1 ēd. karote

⁃ Olīveļla 100 g

⁃ Cietais siers 10 g

⁃ Sāls pēc garšas

Blendera traukā liekam mazgātas bazilika un rukolas lapas, pievienojam eļlu, ķiplokus, apgrauzdētus zemesriekstus (var izmantot arī citus sev tīkamus riekstus), rīvētu cieto sieru. Visu sablenderējam.

Ērkšķogu-sīpolu čatnijs (6 -10 porcijām):

⁃ Ērkšķogas ar nogrieztiem kātiņiem 100 g

⁃ Sīpoli 1 gab

⁃ Ābolu sula (no tetra pakas) 300 g

⁃ Baltvīns 200 g

⁃ Cukurs 2 ēd. karotes

⁃ Čili pipari pavisam nedaudz

⁃ Ābolu vai baltvīna etiķis 2 ēd. karotes

Smalkos kubiņos sagriežam sīpolus, beram tos katliņā, pievienojam baltvīnu, ābolu sulu, cukuru, čili. Liekam katliņā uz mazas uguns karsēties (aptuveni 2-3 h). Tajā laikā kamēr vārās sīpoli, ir jānotīra ērkšķogas (tām ir jānogriež melnais kātiņš, jo tas nebūs saēdams). Kad sīpoli ir kļuvuši causpīdīgi un šķidrums ir sācis nedaudz karamelizēties, pievienojam ābolu vai baltvīna etiķi un notīrītās ērkšķogas. Ik pa laiciņam apmaisot, vārām tās vēl kādas 20 min. Atdzesējam čatniju.