Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet atsaukt, nomainot sava interneta pārlūka iestatījumus. Vairāk informācijas – Sīkdatņu politikā.

Maizes tapšanas ceļš

1. Plaucējumu raudzējam koka muciņās
1

Plaucējumu raudzējam koka muciņās

Maizes smaržu tuvākajām un tālākajām apkārtnes vietām vējš vilina no maiznīcas Liepkalni. Nav iespējams paiet garām tik silti garšīgam kārdinājumam...

Pēc senām latviešu tautas maizes cepšanas tradīcijām rupjmaizi, kādu cep SIA “Liepkalni“ maiznīcā, gatavo dabiskā raudzēšanas ceļā, ar karstu ūdeni aplejot miltos samaltus rudzu graudus, 24 stundas noturot plaucējumu koka kubuliņā un katru klaipiņu veidojot ar rokām. Maize ir ar izteikti piesātinātu garšu un uzturvērtību.

2. Katru klaipiņu veidojam ar rokām, vairākas reizes samīļojot
2

Katru klaipiņu veidojam ar rokām, vairākas reizes samīļojot

Liepkalnos laiks maizes sagatavošanai līdz cepšanai rudzu maizēm ilgst trīsdesmit stundas. Tikai šādā laikā dabīgi var tapt visas brīnišķīgās smaržas un garšas, kuras rodas, rudzu miltiem briestot . Šis MEISTARSTIĶIS, kas nāk līdzi no senākiem laikiem, padara maizi īpašu un atšķir tās kvalitāti un garšu.

3. Ceļš turpinās
3

Ceļš turpinās

 līdz brūni apcepts klaipiņš jau atrod savu vietu blakus citiem lielajā mīļošanas brīdī uz saiņotāja galda. 

Līdz ar to mēs atļaujamies teikt, ka mūsu ražošanā ir latviešu maiznieku tradīcijas, kas sadzīvo ar mūsdienīgām tehnoloģijām, un ļauj izcept īpašu maizi, kura ir sastopama tikai šajā pasaules daļā.