Sēņu žuljēns ar ķiploku un bazilika pesto tostu
RECEPTE
SASTĀVDAĻAS:
- Latgales pītā kviešu maize - 1 gab - SKATĪT
- Baziliks un rukola
- Olīveļļa
- Cietais siers
- Sāls
- Pipari
- Baravikas vai kādas citas sēnes
- Sīpoli
- Ķiploki
- Sviests
- Milti
- Baltvīns
- Saldais krējums
- Rozmarīns un timiāns
- Rīvēts siers
Latgales pītās kviešu maizes tostam:
⁃ Baziliks un rukola 60 g
⁃ Olīveļļa 100 g
⁃ Ķiploki 3 daiviņas
⁃ Cietais siers 30 g
⁃ Sāls, pipari pēc garšas
⁃ Latgale pītā baltmaize 1 kukulītis
Blendera krūzē liekam svaigu baziliku, rukolu. Pievienojam olīveļlu, cieto sieru, ķiploka daiviņas, sāli, piparus. Visu sablenderējam.
Ņemam Latgales pīto baltmaizi, griežam aptuveni 1,5 cm biezās gareniskās šķēlēs. Pārsmērējam ar pesto un cepam krāsnī līdz zeltainai garoziņai.
Žuljēnu pasniedzam ar vienu vai diviem Latgales pītās kviešu maizes ķiploku un bazilika pesto tostiem.
Sēņu žuljēnam:
⁃ Baravikas vai kādas citas sēnes 300 g
⁃ Sīpoli 100 g
⁃ Ķiploki 2-3 daiviņas
⁃ Sviests 60 g
⁃ Milti 1 ēdamkarote
⁃ Eļļa sēņu apcepšanai
⁃ Baltvīns 60 g
⁃ Saldais krējums 200 g
⁃ Rozmarīns, timiāns pēc garšas
⁃ Sāls, pipari pēc garšas
⁃ Rīvēts siers žuljēna pārkaisīšanai ap 60 g
Uz pannas eļlā un sviestā apcepam nelielos gabalos sagrieztas sēnes, smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus. Tad pievienojam rozmarīnu, timiānu, sāli, piparus un baltvīnu. Visu pasautējam 3 minūtes. Pakāpeniski maisot, pievienojam miltus, saldo krējumu. Samazinot karstumu, maisām līdz masa kļūst biezāka. Pagaršojam un pārliecinamies par sāls un piparu pietiekamību. Noņemam no uguns.
Gatavo žuljēna masu pildam termo izturīgos trauciņos un pārkaisam ar rīvētu sieru. Liekam uzkarsētā cepeškrāsnī uz 185 grādiem aptuveni 8 minūtes.