Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet atsaukt, nomainot sava interneta pārlūka iestatījumus. Vairāk informācijas – Sīkdatņu politikā.
Atpakaļ uz receptēm

Saldais maizes pudiņš
RECEPTE

SASTĀVDAĻAS 4 porcijām:

  • 8 šķēles Liepkalnu Sviesta baltmaizes - SKATĪT
  • 50 g sviesta
  • 100 g kaltētu dzērveņu, rozīņu vai citu žāvētu augļu
  • 180 ml saldā krējuma
  • 200 ml piena
  • 70 g cukura
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 vaniļas pāksts
  • miziņa no maza apelsīna

Pagatavo vaniļas mērci. Vaniļas pākstij izņem sēklas, liek katliņā ar pienu, krējumu un cukuru. Uzvāra. Olas dzeltenumus sakuļ, un tajos lēnām iemaisa karstu piena un krējuma maisījumu.
Maizītēm nogriež garozu, ieziež abas puses ar sviestu.
Maizes šķēles un mērci sadala uz četrām porcijām.
Cepamo trauciņu apakšā liek 1 maizes šķēli, pārlej pusi traukam paredzētās mērces. Pa virsu liek kaltētos augļus, otru maizes šķēli un pārlej atlikušo mērci. Tā turpina līdz piepildīti visi četri trauciņi. 
Trauciņus liek lielākā cepamajā traukā ūdens peldē. Visu cep 180 °C temperatūrā 30 minūtes. Pasniedz siltus ar rīvētu apelsīna miziņu.