Recepte ar Latvijas garšu rupjmaizi!
Recepte ar Latvijas garšu rupjmaizi!
Un, kad šī pamatīgā un pilnīgā garša savijas kopā ar silto un saldo medus garšu – top brīnišķīgi deserti!
Būs nepieciešams:
Sevišķās rupjmaizes paciņa 370g;
Sviests 100 - 150g;
Medu kādas 3 -4 kārtīgas ēdamkarotes.
Rupjmaizi sagriež nelielos kubiņos vai trijstūrīšos.
Liek uz pannas sviestu, tad medu! Svarīgi, lai sviests ar medu sāk nedaudz karamelizēties, tikai tad liek rupjmaizi. Samazina karstumu, lai neapdeg. Kubiņus maisa nepārtraukti, trijstūrīšus apcep no abām pusēm, kamēr rupjmaize mainījusi krāsu līdz zeltaini brūnai, kraukšķīgai garoziņai.
Piedāvājam divas versijas:
1. Ar saldējumu un augļiem, ogām.
2. Ar biezpiena-saldā krējuma krēmu (var pievienot arī dzērvenes žāvētas vai svaigas) un augļiem, ogām.
Saglabā recepti un pagatavo saviem mīļajiem šajā svētku nedēļā! Varbūt pat mazākie puncīši, kas ikdienā rudzu maizīti neēd, vēlēsies vēl vienu porciju!