Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet a Sīkdatņu politikā.
Atpakaļ uz sarunām

Pavāre SVETLANA

       Iepazīsties – mūsu brīnišķīgā Liepsalu pavāre Svetlana! 
Rūpīga, sirsnīga, čakla un atsaucīga. Īsts garšu meistars, kas Liepkalnu virtuvē darbojas jau 16 gadus! 

 PIRMSĀKUMI.

      Kad Svetlana uzsāka darbu Liepsalu kafejnīcā, viņu pārsteidza lielais pieprasījums un apjomi. Taču ar laiku tas kļuva par ierastu lietu – pierādījumu tam, cik iemīļoti ir Liepsalu ēdieni.
Dažas garšas laika gaitā kļuvušas par nemainīgām vērtībām – Liepsalu karbonāde, zupas Soļanka un Harčo, Kartupeļu pankūkas ir ēdienkartē jau no pašiem pirmsākumiem.
Receptes palikušas nemainīgas, bet noformējums laika gaitā mainījies – piemēram, kartupeļu pankūciņas tagad cep mazākas un kraukšķīgākas, jo tieši tā tās cilvēkiem garšo vislabāk.

KAS CILVĒKUS ATVED ATKAL UN ATKAL UZ LIEPSALĀM?

      Lai arī pieprasītākie ēdieni aizvien ir tieši Liepsalu karbonādes un zupas, Svetlana ir pamanījusi, ka cilvēki nereti brauc tieši pēc konkrēti viena, viņu iemīļota ēdiena.
"Reizēm domājam – nu, varbūt klusākā sezonā šo ēdienu varētu izņemt no piedāvājuma? Bet tad uzreiz klienti jautā, un, ja kāda garša nav pieejama, ir tik apbēdināti, ka nākas to atgriezt ēdienkartē!" – viņa stāsta. Tā ,piemēram, bijis ar Mēlīšu salātiem.
Svetlana stāsta, ka ik pa laikam tiek meklētas jaunas garšas – tiek eksperimentēts, testēts, līdz visi ir apmierināti. "Mums patīk, ka nekas nestāv uz vietas – mēs pilnveidojamies!" Taču galvenais paliek nemainīgs – viss tiek gatavots no svaigiem produktiem, bez pusfabrikātiem, cenšoties pēc iespējas vairāk izmantot vietējos produktus .
Ne tikai ēdiens, bet arī pati vieta cilvēkus piesaista – sakoptā un skaistā apkārtne, omulīgā atmosfēra, apkalpošana veido īpašo sajūtu, kuru cilvēki novērtē un kas liek viņiem atgriezties.

 MĪĻĀKAIS ĒDIENS UN SIRDLIETAS?

      Ja jāizvēlas viens ēdiens, kas garšo visvairāk, tad tās noteikti ir kartupeļu pankūkas – ar lasi vai vienkārši ar krējumu.
Brīvajā laikā Svetlana daudz laika pavada savā dārzā un siltumnīcā. Tieši tur viņa smeļas mieru un prieku, un tieši no turienes dažkārt atnes gan garšaugus, gan zaļumus, lai padarītu kafejnīcas ēdienus vēl krāšņākus un svaigākus.