Pārdevēja SANTA
Iepazīstieties! Tā ir mūsu rosīgā pārdevēja Santa! Smaidīga, izpalīdzīga un vienmēr dzirkstoša!
KĀ SĀKAS TAVS CEĻS LIEPKALNOS?
Liepsalās sāku darboties pirms divpadsmit gadiem. Sākotnēji vēlējos strādāt kafejnīcā, bet galu galā tiku pieņemta pārdevējas amatā. Ja tā padomā - cik gan interesanti sanāk! No bērnības atceros, ka mamma strādāja par maiznieci un dažkārt vakara maiņās tiku paņemta līdzi. Atceros, cik gan ļoti patika vērot kā top maizīte. Un tagad pati strādāju maiznīcā.
KĀDA IR TAVA IKDIENA?
Mans darbs it nemaz nav vienmuļš. No rīta ar kolēģēm parasti vienojamies, ko tieši darīsim – vai strādāsim kasē, vai gādāsim par maizīti, eklēriem vai bulciņām. Ja kaut kas pietrūkst, palūdzam, lai kolēģītes piecep klāt. Katru vakaru veicam pasūtījumu nākamajai dienai. Mums veikalā ir tik brīnišķīgs kolektīvs! Un mēs, Liepsalās, mākam ne tikai labi strādāt, bet arī atpūsties. Dažkārt dodamies dažādos izbraukumos, tiek organizētas ballītes, kas ļauj iepazīt arī kolēģus, ar ko ikdienā nesanāk tik bieži tikties.
KAS ŠO DIVPADSMIT GADU LAIKĀ IR MAINĪJIES?
Eklēru sortiments laika gaitā ir ļoti paplašinājies, dažkārt liekas, ka vitrīnā vairs nepietiek visiem veidiem vietas. Pamatā ir kādi 12 veidi un ik pa laikam klāt nāk vēl sezonas garšas, piemēram, šobrīd piparkūku, mandarīnu, ābolu. Laika gaitā esmu nogaršojusi gandrīz visu veikala sortimentu. Sēklu maizes kukulīši ir tie, kurus griežam uz pusēm ikdienā visvairāk.
Esam arī piedzīvojuši dažādus pārmaiņu laikus. Kamēr veikalā bija remonts, iekārtojām veikalu Kvasnīcas telpās. Likās tik mazs un mīlīgs veikaliņš. Maiznieki palīdzēja mums maizīti piegādāt uz pagaid-veikalu, jo ceļš bija tālāks, kā ierasts, un maizīti ikdienā pērk ļoti daudz. Tajā brīdī arī mans vīrs šeit strādāja par maiznieku.
Pandēmijas laikā mēs savukārt attaisījām āra kasi un pārdevām maizīti pa lodziņu, jo veikalā drīkstēja būt tikai četri cilvēki. Kā tagad atceros - esam silti saģērbušās, jo ir ziema, un mums aiz muguras silta, smaržīga maizīte.
KAS IR TAS PRODUKTS, KO NOTEIKTI VAJADZĒTU NOGARŠOT LIEPSALĀS?
Es pati personīgi nekad neatsakos no eklēriem. Man nav mīļākās garšas, viss ir atkarīgs no noskaņojuma. Svētkos esmu iecienījusi Sāļo kliņģeri un Biezpiena kliņģeri ar kanēli - Fantāzija. Tagad esam sākuši cept daudz štriceļu un ,piemēram, biezpiena kliņģeri iespējams iegādāties arī mazākā formātā. Nereti klienti paņem no rīta štriceli ciemkukulī un vakarā, dodoties mājās, iebrauc pakaļ vēl vienai.
KĀDI IR TAVI VAĻASPRIEKI?
Sirdslietas pieskaņojas sezonai. Vasarā man patīk peldēties, pavasaros parasti atsāku skriet. Ar vīru esam kopā piedalījušies sacensībās. Siltākā laikā braucu ar velo, tad īpaši var izbaudīt skaisto Liepsalu apkārtni. Gada tumšākajā sezonā dažkārt patīk cept bulciņas - kokosriekstu, kanēļu, magoņu.
Darbs ir aktīvs, bet, manuprāt, ārpus darba arī jābūt aktīvam. Enerģija vairo enerģiju!