Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet atsaukt, nomainot sava interneta pārlūka iestatījumus. Vairāk informācijas – Sīkdatņu politikā.
Atpakaļ uz receptēm

Meža sēņu karstmaizes
RECEPTE

SASTĀVDAĻAS 4 karstmaizēm:

  • 4 lielas šķēles Liepkalnu Spēka rupjmaizes - SKATĪT
  • 100–200 g baraviku vai citu meža sēņu
  • 1 mazs sīpols
  • 50 g sviesta
  • pāris zariņu timiāna 
  • 80 g cietā siera
  • 2 tējkarotes Dižonas sinepju


Sēnes un sīpolu sagriež 0,5 cm biezās šķēlītes. Skaistākās 8 sēņu šķēles pataupa dekorēšanai. 

Pannā izkausē pusi sviesta, un uz vidējas uguns apcep sēnes un sīpolus 5–7 minūtes. Beigās pievieno sāli, piparus, timiāna lapiņas. Atsevišķi apcep atliktās sēņu šķēlītes.

Rupjmaizes šķēlītēm vienu pusi ieziež ar atlikušo sviestu, augšpusi apsmērē ar plānu kārtiņu sinepju, pa virsu liek saceptās sēnes un sīpolus, bagātīgi pārrīvē ar cieto sieru un tad liek atliktās sēņu šķēlītes. 

Cep krāsnī 200 °C temperatūrā aptuveni 15 minūtes. Pasniedz karstas.