Liellopa hamburgers
RECEPTE
SASTĀVDAĻAS:
- Līdzmaizīte "Apalīte" - 1 paciņa (trīs gab) - SKATĪT
- Ledussalāti
- Burgermērce
- Liellopa gaļas kotlete
- Tomāti
- Sīpoli
- Mazsālīti gurķi
- Čedara siera mērce
Ņemam uz pusēm pārgrieztu un no iekšpuses nedaudz apgrauzdētu Līdzmaizīti. Apakšējo daļu pārsmērējam ar burgermērci, uzliekam uz mērces salātu lapas, tad tomātu šķēles, sīpolu gredzenus, mazsālītus vai marinētus gurķus un apceptu liellopa gaļu. Virsū uz gaļas lejam krēmīgo čedara siera mērci un virsū viegli apgrauzdētu Līdzmaizītes augšiņu.
Burgermērce (trīs porcijām):
⁃ Majonēze 80 g
⁃ Tomātu mērce 50 g
⁃ Graudu sinepes Dijon 1 ēd. karote
Visas sastāvdaļas savieno un kārtīgi izmaisa.
Liellopa gaļas kotlete (trīs porcijām):
⁃ Zināmas izcelsmes malta liellopa gaļa (vēlams ar 20% tauku attiecību pret liesumu) 500 g
⁃ Sāls, pipari pēc garšas
Ņemam lielu trauku, traukā liekam maltu liellopa gaļu. Pievienojam sāli, piparus. Visu kārtīgi samaisam. Kad garšvielas ir kārtīgi iemaisītas gaļā, sasveram vai vienkārši sadalam gaļu pa 165 g. Veidojam vajadzīgās formas kotletes (aptuveni 1,5 cm biezumā) un cepam līdz vidējai gatavībai.
Čedara siera mērce (trīs porcijām):
⁃ Čedara oranžais siers 60 g
⁃ Piens 120 ml
⁃ Sviests 30 g
⁃ Milti aptuveni 1 ēd. karote
⁃ Kajenes pipari malti pēc garšas
⁃ Sāls pēc garšas
Uz vidēja karstuma katliņā izkausējam sviestu, pakāpeniski maisot, pievienojam miltus. Karsējam līdz milti ir savienojušies ar sviestu (aptuveni 4 min). Tad pakāpeniski lejam klāt pienu, intensīvi maisot līdz mērce kļūst biezāka. Pievienojam rīvētu vai smaklāk sagrieztu čedara sieru un garšvielas.