Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet a Sīkdatņu politikā.
Atpakaļ uz sarunām

Konditore OKSANA

Cik gadus darbojies Liepkalnos?

Pirmā darba pieredze man bija pavāra amatā, bet gribējās dzīvē ko pamainīt. Sākotnēji baidījos, vai viss izdosies, jo ar mīklu ikdienā nebiju tik daudz strādājusi, bet soli pa solim ... un tā es te strādāju jau astoņus gadus, lai gan pirmajās reizēs jutos diezgan nepārliecināta un ne vienmēr bija sajūta, ka tikšu ar visu galā.
Mazliet smejoties par sevi, saku kolēģiem, ka esmu Mīklas karaliene. Esmu atbildīga par visām mīklām un gatavoju pildījumus t.sk. eklēriem un tortēm. Receptūru jau lielākoties zinu no galvas, protams, daudzumus jākalkulē.

Esi nakts konditore.  Ar ko darbs atšķiras?

   Strādājot nakts maiņā, darba diena sākas vēlā pusdienlaikā un darbs beidzas naktī. Ar laiku pierod pie šāda dzīves ritma, brīvdienās, protams, patīk izgulēties, bet sākt darbu agri no rīta nemaz nevēlētos.  Pa nakti cepam ļoti daudz tortes, eklērus un rauga maizītes. Sortiments ir plašs un produkciju lielākoties cepam veikaliem, kas nozīmē, ka vēlākais pusvienos naktī jāatdod produkcija šoferīšiem, kuri nogādā to veikaliem.

 Vai nāk prātā arī kādi interesanti spec-pasūtījumi?

    Viens no spilgtākajiem pasūtījums, kas palicis prātā, ir milzīga torte ar svaigām dzērvenēm, kuru taisījām par godu valsts svētkiem. Ieradušies uz gatavošanu bija visi.  Tāpat ir izpildīts pasūtījums, kur no 300 lielajiem eklēriem jāizveido sarkanbaltsarkanais karogs. Tas bija gana liels izaicinājums, jo šokolāde ļoti ātri žūst un tie bija jāpaspēj noglazēt no abām pusēm.

 Patiesībā jau ikviens jaunais produkts, kas ienāk sortimentā, ir neliels izaicinājums - kamēr iestrādājas un pie tā pierod. Piemēram, jaunais Ābolu-karameļu kliņģeris mēdz ātri sasēsties, nebijām vēl kārtīgi iestrādājušās, kad saņēmām spec-pasūtījumu no domes. Visa komanda turējām roku uz pulsa, lai viss būtu kārtībā un viss izdotos.

Strādājam ar lielu atbildības sajūtu! Negribas, lai kāds viltos mūsu ceptajos gardumos.  Brīžos, kad dzirdam kādu komplimentu, uzreiz liekas, ka diena ir izdevusies. Gribas vairāk pagrozīt, pamīļot pīrādziņu, strādāt ar vēl lielāku atbildību.

Par darba enerģiju un svētkiem.

   Neskatoties uz to, ka darbs ir apjomīgs, ārpus darba man patīk sportot. Neviļus nāk prātā saruna sporta zālē par darba vietām. Atceros, ka sarunu biedre domāja, ka eklērus ražojam automatizēti. Parādīju savas rokas un teicu - šīs ir tās mašīnas - izspiežam, sapildām, saglazējam. Sarunas laikā viņa atzina, ka tagad tos ēdīs ar pavisam citu attieksmi, jo roku darbu novērtē.
Nevar atnākt un strādāt par konditoru, ja Tu neieliec te savu enerģiju. Strādāt tikai strādāšanas pēc - šeit tas tā nesanāks. Tu, nākot uz darbu, zini, ka jāiedod visa labā enerģija, taisot torti, pinot kliņģeri, vai tinot pīrāgu.

Vislielākais gandarījums ir tieši uz svētkiem!  Piemēram, Jāņi! Jā, mēs esam noguruši un darbu beidzam agri no rīta, bet mēs zinām, ka ar savu darbu esam radījuši svētkus!
Tikko pamanīju Facebook ierakstu ar simtgadnieku -  jubilāru un mūsu cepto torti un tad Tu nodomā – Re, cik forši, Tu kādam esi sagādājis svētkus  un ar savu darbu nosūtījis tādus kā attālinātus svētku sveicienus!
Mūsuprāt no svētkiem uz svētkiem ir ļoti īss laiks! Pašā gada sākumā nedaudz uzņemam spēkus un atpūšamies, jo tad pasūtījumu ir nedaudz mazāk.  Viss sākas ar pavasara svētkiem – Valentīns, 8.marts un Māmiņdiena.  Tad jau pavisam drīz Jāņi. Dažkārt ceptuvē smejamies, ka tad, kad paiet Jāņi, tūlīt jau jāgatavojas Ziemassvētkiem. Pavasaris un vasara ir pīrāgu laiks -  cilvēki iet dabā un atpūšas. Atsevišķi bērnudārza izlaidumi un skolas noslēgums ir izteikts kliņģeru laiks.

Ko pati esi iecienījusi no Liepkalnu produkcijas?

No tortēm visiecienītākā ir mājas torte - Nāc līdz. Ļoti garšo arī Karameļu braunijs, bet priekšroku dodu vairāk sāļām lietām, kad mājās ir svētki, izvēlos pīrādziņus ar gurķiem, kliju pīrādziņu arī  sāļās, mazās Uzkodas ar pusžāvēto desu un sieru.

No jaunajiem kliņģeriem man pašai vislabāk garšo Pikantais kliņģeris ar Vistas girosu. Es vienmēr iesaku paziņām pagaršot jaunumus un sezonālos gardumus. Sortiments mums ir ļoti plašs un  garšīgs, tāpēc noteikti vajag nogaršot no visa kā pa drusciņai!


   Vēlējums.

   Ja jūti sevī konditora prasmes, esi laipni gaidīts mūsu pulkā. Aicinātu visus būt drosmīgiem un nebaidīties no izaicinājumiem! Iemācīties var visu! Vēlu visiem optimismu un vieglumu ikdienā un ,protams, labu veselību sev un mīļajiem.
Lai mums visiem virs galvas vienmēr zilas debesis!