Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet atsaukt, nomainot sava interneta pārlūka iestatījumus. Vairāk informācijas – Sīkdatņu politikā.
Atpakaļ uz sarunām

Konditore LAURA

   Laura mūsu Rīgas ceptuvē gardumus gatavo jau vairāk kā sešus gadus, pēc amata konditorejas maiņas vecākā. Vienmēr kustībā, vienmēr domās soli uz priekšu. “Citādāk nevar! Visam jānotiek dinamiski un pārdomāti. Kā no rīta katls sāk kulties, tā bez apstājas līdz vakaram. Te glazēšana, te mīklas iemīcīšana vai ierullēšana.,” stāsta Laura. Kolēģi viņu raksturo kā enerģisku, atbildīgu un ar pozitīvu attieksmi!  

Kopā ar komandu dienā pagatavot ap 120 – 200 kg eklēru.  Rekorda cienīga darbošanās ir ap Ziemassvētku laiku, tad izdevies saražot pat 400 kg dienā! Un ticiet man, eklēru cepšana nav nekāda joka lieta, tas ir īsts komandas darbs - vieni taisa čaulas, citi liek krāsnī, pilda ar krēmu vai glazē. Jāpiemin, ka tieši mūsu Rīgas ceptuvē top visdažādāko garšu un krāsu eklēri, kopā ap 16 veidu. Laurai vismīļākie  – karameļu eklēri.

Tieši Laura bija tā, kas mūsu maiznīcā aizsāka zefīru ēru. Pirmie “izgudroti” aveņu un upeņu zefīri. Laika gaitā kopā ar kolēģiem izmēģinātas desmitiem garšas, bet, kā Laura saka: “Lai gan dažkārt pats biezenis ir garšīgs, ne viss sader ar zefīra dabu.” Izstrādājusi arī kokosriekstu eklēru receptūru.

Augstāka pilotāža ikdienas darbā esot mazās kūciņas, kas tiek vēlāk sarindotas izlasēs. Laura skaidro: “Vēl mīļāk nekā pret bulkām jāizturas. Katru jāizspiež, katru mīļi jāieliek formiņā, tas jādara ļoti, ļoti uzmanīgi, jo krēms ir mīksts.” Visvairāk iemīļojusi mazmaizīšu gatavošanu. Un, protams, Laura ikvienu gardumu recepti zina no galvas. Iedomājieties to ir tiiiik daudz!