Grilēta cāļa girosa burger-hot dogs
RECEPTE
SASTĀVDAĻAS:
- Slaidā Līdzmaizīte 1 paciņa (trīs gab) - SKATĪT
- Cāļa giross bez ādas
- Čedara siers slaiserēts (sadalīts šķēlītēs)
- Liepkalnu maizes kvasa-medus glazūra
- Burkānu-jauno kāpostu salāti
- Marinēti halapenjo pipari
- Burgermērce
Pārgriežam uz pusēm Līdzmaizīti un katru maizītes iekšiņu viegli apgrauzdējam uz grila. Ņemam maizītes apakšējo daļu, pārsmērējam ar burgermērci, tad kārtojam virsū jauno kāpostu-burkānu salātus, grilētu un ar maizes kvasa glazūru vairākkārt pārsmērētu vistas girosu, slaiserētu čedara sieru, halapenjo piparus. Maizīti noslēdzam ar burgermērci pārsmērētu mazītes cepurīti.
Cāļa giross vieglā marinādē (3 lieli gab):
⁃ Sāls
⁃ Eļla
⁃ Pipari
Vistas girosus apkaisām ar sāli, pirpariem, pievienojam eļlu un iemasējam kārtīgi vistas gaļā. Atstājam 1 h ievilkties.
Liepkalnu maizes kvasa-medus glazūra (10 un vairāk porcijām):
⁃ Liepkalnu maizes kvass 300 g
⁃ Medus 1 ēd. karote
⁃ Angļu sinepes 1 ēd. karote
⁃ Ķiploki 2 daiviņas
Katliņā uz vidējas uguns liekam karsēties Liepkalnu maizes kvasu, pievienojam medu, sinepes un novāram kvasu līdz tas tilpumā ir samazinājies uz pusi. Tad pievienojam rīvētus vai smalki sagrieztus ķiplokus, pavāram vēl kādas 5 min un noņemam katliņu no uguns, lai glazūra atdziest un kļūst nedaudz biezākas konsistences.
Burkānu-jauno kāpostu salāti (6 porcijām):
⁃ Jaunie kāposti 120 g
⁃ Burkāni rīvēti 60 g
⁃ Āboli 50 g
⁃ Majonēze 2 ēd. karotes
⁃ Sinepes graudu Dijon 1 tējkarote
⁃ Medus 1 tējkarote
⁃ Citronu sula no 1/2 citrona
⁃ Sāls, pipari pēc garšas
Sarīvējam kāpostus, burkānus un ābolus, tad pievienojam majonēzi, citronu sulu, sinepes, medu, garšvielas un visu iemaisām salātos.