Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet atsaukt, nomainot sava interneta pārlūka iestatījumus. Vairāk informācijas – Sīkdatņu politikā.
Atpakaļ uz receptēm

Frančmaizīšu uzkodas
RECEPTE

SASTĀVADAĻAS biešu - kukurūzas krēmam 20 uzkodām:

- Vārītas bietes 300 g

- Kukurūzas vālīte neliela 1 gab

- Ķiploks 3 daiviņas

- Olīveļla 200 g

- Sāls, pipari pēc garšas

- Valrieksti dekoram

- Liepkalnu maiznīcas Frančmaize ar pilngraudu pārslām un sēklām 1 gab - SKATĪT

Sālsūdenī vāram kukurūzas vālīti 9 min, atdzesējam un ar nazi nogriežam kukurūzu no serdes. Blendera krūzē liekam vārītas bietes, atdzesētu kukurūzu, ķiploku, olīveļlu, sāli, piparus un visu blenderējam līdz gludai, viendabīgai konsistencei. Ja nepieciešams, gatavo masu izberžam caur sietu.

Uz šķēlītēs sagrieztas, nedaudz apgrauzdētas Liepkalnu Frančmaizītes  kārtojam gatavo krēmu. Uz krēma liekam kamambēra sieru. Uzkodiņu dekorējam ar valriekstiem.


SASTĀVDAĻAS vistu aknu pastētei 20 uzkodām:

- Vistu akniņas svaigas 300 g

- Sīpols 1 vidējs

- Ķiploks 3 daiviņas

- Baltvīns 150 g

- Salds krējums 200 g

- Sviests 20 g

- Timiāns, rozmarīns

- Sāls, pipari pēc garšas

Liepkalnu maiznīcas Frančmaize ar pilngraudu pārslām un sēklām 1 gab - SKATĪT

Uz gaļai paredzēta dēlīša iztīrām akniņas, nogriežot cīpslas un izgriežot zaļo žulti, ja tāda ir. Uz pannas sviestā un eļlā apcepam kubiņos sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Tad pievienojam vistu akniņas un cepam aptuveni 8 - 10 min.  Kad akniņas ir apceptas, pievienojam timiānu, rozmarīnu, sāli, piparus un baltvīnu. Sautējam 2 min.

Tad pievienojam saldo krējumu un sautējam vēl 2 min.  Apceptās akniņas ar saldo krējumu liekam blendera krūzē un blenderējam līdz gludai, viendabīgai konsistencei. Ja nepieciešams, gatavo masu izberžam caur sietu.

Uz šķēlītēs sagrieztas, nedaudz apgrauzdētas Liepkalnu Frančmaizītes kārtojam aknu musu. Virsū liekam atdzesētu brūkleņu džemu un nodekorējam ar timiāna lapiņām.


SASTĀVADAĻAS brūkleņu džemam:

- Brūklenes 200 g

- Baltvīns 100 g

- Cukurs 2 ēdamkarotes

- Rozmarīns 1/2 zariņš


Katliņā uzkarsējam cukuru un baltvīnu līdz sīrupa konsistencei. Tad pievienojam rozmarīnu, brūklenes un sautējam 5 min. Atdzesējam.


SASTĀVDAĻAS mārrutku - svaigsiera krēmam ar garnelēm un kariju 20 uzkodām:

- Svaigsiers 120 g

- Majonēze 120 g

- Garneles salātu 200 g

- Mārrutki 2 tējkarotes

- Citronu sula no viena neliela citrona

- Karija pulveris 1 tējkarote

- Kurkuma 1 tējkarote

- Sāls, pipari pēc garšas

- Laims 2 gab

- Rukolas salāti

- Mikrozaļumi dekoram

- Liepkalnu maiznīcas Frančmaize ar pilngraudu pārslām un sēklām 1 gab - SKATĪT


Bļodiņā ieliekam svaigsieru, majonēzi, citronu sulu, sāli, piparus, kariju, kurkuma pulveri. Visu samaisām. Pagaršojam vai sāls un pipari ir vajadzīgaijā daudzumā un iemaisām salātu garneles, daļu garneļu atstājot dekoram. 

Uz šķēlītēs sagrieztas, nedaudz apgrauzdētas Liepkalnu Frančmaizītes liekam rukolas lapiņas, svaigsiera - garneļu krēmu. Virsū uzliekam aptuveni divas garnelītes uz katras uzkodiņas, dekorējot ar laima filejiņu un mikrozaļumiem.