Cidoniju sīrupā sūcināta saldskābmaize ar vaniļas krēmu, dzērvenēm un lazdu riekstiem
Vaniļas krēmam:
● 170 g zīda tofu
● 150 g kokosriekstu piena biezās daļas
● 80 g sojas vaniļas piena
● 70 g cukura
● 10 g kukurūzas cietes
● 1 standzina Ceilonas kanēļa
● sāls
Deserta pārējām sastāvdaļām:
● 3 šķēles Liepkalnu saldskābmaizes
● 3-4 ēdamkarotes cidoniju sīrupa
● 2 ēdamkarotes dzērveņu ievārijuma
● sauja grauzdētu lazdu riekstu
● sauja dzērveņu dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Visas sastāvdaļas, izņemot kanēli, liek blenderī un sablendē. legūto masu liek katliņā,
pievieno kanēli un, nepārtraukti maisot, silda uz lēnas uguns, līdz masa sāk burbuļot un
sabiezēt.
2. Masu nedaudz atdzesē, Izņem kanēļa standziņu un, kamēr masa vēl silta, pārlej to
konditorejas tūtā un atstāj, lai atdziest. Kad tā atdzisusi, liek ledusskapī uz 30 minūtēm, lai
sabiezē.
3. Saldskābmaizes šķēlēm nogriež cieto garozu. Saplēš šķēles mazākos gabalos un liek
blenderī. Blendē, līdz izveidojas drumstalas. Drumstalas izklāj uz cepamā papīra un
izgrauzdē kraukšķīgas cepeškrāsnī. Tad pievieno cidoniju sīrupu un kārtīgi samaisa.
4. Kārto desertu pamīšus liekot drumstalas, krēmu, ievārījumu, riekstus un dzērvenes.