Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet a Sīkdatņu politikā.
Atpakaļ uz receptēm

Cidoniju sīrupā sūcināta saldskābmaize ar vaniļas krēmu, dzērvenēm un lazdu riekstiem

Cidoniju sīrupā sūcināta saldskābmaize ar vaniļas krēmu, dzērvenēm un lazdu riekstiem

Vaniļas krēmam:
● 170 g zīda tofu
● 150 g kokosriekstu piena biezās daļas
● 80 g sojas vaniļas piena
● 70 g cukura
● 10 g kukurūzas cietes
● 1 standzina Ceilonas kanēļa
● sāls
Deserta pārējām sastāvdaļām:
● 3 šķēles Liepkalnu saldskābmaizes
● 3-4 ēdamkarotes cidoniju sīrupa
● 2 ēdamkarotes dzērveņu ievārijuma
● sauja grauzdētu lazdu riekstu
● sauja dzērveņu dekorēšanai

Pagatavošana:
1. Visas sastāvdaļas, izņemot kanēli, liek blenderī un sablendē. legūto masu liek katliņā,
pievieno kanēli un, nepārtraukti maisot, silda uz lēnas uguns, līdz masa sāk burbuļot un
sabiezēt.
2. Masu nedaudz atdzesē, Izņem kanēļa standziņu un, kamēr masa vēl silta, pārlej to
konditorejas tūtā un atstāj, lai atdziest. Kad tā atdzisusi, liek ledusskapī uz 30 minūtēm, lai
sabiezē.
3. Saldskābmaizes šķēlēm nogriež cieto garozu. Saplēš šķēles mazākos gabalos un liek
blenderī. Blendē, līdz izveidojas drumstalas. Drumstalas izklāj uz cepamā papīra un
izgrauzdē kraukšķīgas cepeškrāsnī. Tad pievieno cidoniju sīrupu un kārtīgi samaisa.
4. Kārto desertu pamīšus liekot drumstalas, krēmu, ievārījumu, riekstus un dzērvenes.