Ceptas siermaizes ar piedevām
Nepieciešams:
- 4 šķēles Liepkalnu pilngraudu rupjmaizes
- 4 šķēles siera (Tilzītes, Holandes, Gouda utml.)
- 2 olas (S/M) izm.
- 50ml piena
- Sāls, pipari, zaļumi
- Sviests
- Piedevām: zaļo salātu mix, ķirštomāti, svaigs gurķis, paprika, olīvas, fetas siers, sēkliņas
Pagatavošana:
Maizītes apziež ar sviestu (no vienas puses), liek virsū siera šķēles.
- Olas sakuļ ar pienu, pievieno sāli, piparus un sasmalcinātus zaļumus.
- Pannā uzkarsē eļļu (vidēja daudzuma). Katru maizīti apviļā sakultajās olās, liek uz pannas cepties. Cep vispirms pusi bez siera.
- Ar karoti uzlej siera pusei atlikušo sakulto olu masu. Kad apakša apcepusies, uzmanīgi griež otrādi un cep, līdz siers pakusis un ola sarecējusi (2-3 minūtes). Maizītes novieto uz šķīvja, nedaudz atdzesē.
- Virspusē kārto piedevas - zaļos salātus, tomātus, gurķi, papriku, olīvas un sēkliņas. Maizītes gatavas pasniegšanai! Labu apetīti!
Visas Kristīnes radītās receptes mājo šeit-https://www.instagram.com/edam_majas/
.