Biezpiena torte ar persikiem un piparkūku pamatni
Tortes pamatnei:
200 g Liepkalnu piparkūkas (Svētku vai Rombiņu)
200 g sviests
Pildījumam:
600 g biezpiens
170 ml salds krējums
80 g pūdercukurs
20 g želatīns un 40 ml ūdens želantīna uzbriedināšanai
1 bundža konservētu persiku
Var pievienot arī vanilīna cukuru un pierīvēt citrona miziņu.
Pagatavošana:
Smalki sadrupina vai samaļ piparkūkas (to var izdarīt arī ar mīklas rulli vai saspiest ar krūzīti, svarīgi, lai drupačiņas nav pārāk lielas).
Piparkūkas samaisa ar mīkstu sviestu un izlīdzina formas apakšā.
Gar formas malām kārto persiku pusītes. Sagatavo krēmu. Vispirms sakuļ vai sablenderē biezpienu, tad saldo krējumu ar pūdercukuru.
Beigās pievieno iepriekš uzbriedinātu želatīnu. Visu masu pārlej pamatnei. Liek ledusskapī uz nakti vai kā minimums uz 2 stundām.
Dekorē ar piparkūkām un persiku šķēlītēm.
Var persiku vietā izmantot arī citus augļus vai ogas, piemēram, zemenes.
Lai labi garšo!