Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet a Sīkdatņu politikā.
Atpakaļ uz ziņām

Atdzīvinot garšas tradīcijas, jaunā torte 'Rūjas krasts'

Atdzīvinot garšas tradīcijas, jaunā torte 'Rūjas krasts'

Rūjienas 105. dzimšanas dienā ar prieku un lepnumu ceļam galdā jaunu torti RŪJAS KRASTS, kas tapusi, iedvesmojoties no Rūjienas konditora Ādolfa Trinīša 1968. gada receptes. Ādolfs bijis labi zināms un atzīts konditors Rūjienas ēdnīcas konditorejas cehā - ātrs, akurāts un ar cieņpilnu attieksmi pret darāmo.

 

Paldies Rūjienas amatnieku biedrības Rūzele pārstāvei Gunai Ķiberei par aicinājumu atjaunot šo recepti, kas atstāta kulinārā mantojuma pūrā.

 

Tortes Rūjas krasts pamatnē autentiskas dubultās smilšu mīklas kārtas, kas pildītas ar viegli skābenu ābolu - cidoniju biezeni. Vidū gaišā biskvīta kārta, kas mitrināta ar speciāli vārītu cukura sīrupu, saldā krējuma krēms. Dekorēta ar askētiskiem šokolādes un gaišā krēma ziediem.

 

Ja vēlies doties garšu ceļojumā nesenā pagātnē un nobaudīt Rūjas krastu, pasūtījumu iespējams veikt, zvanot uz tuvāko ceptuvi – https://liepkalni.lv/lv/kontakti.

 

Torte pieejama 1,2kg svarā. Pirms sūti, atceries - to pieteikt nepieciešams vismaz divas darba dienas iepriekš.