Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet a Sīkdatņu politikā.
Atpakaļ uz ziņām

Kā izcept garšīgas un kraukšķīgas piparkūkas?

Kā izcept garšīgas un kraukšķīgas piparkūkas?

Vērtīgi ieteikumi no mūsu maiznīcas rūķa, kuram patīk darboties virtuvē!

1. JA KATRU GADU ATGRIEZIES PIE JAUTĀJUMA – SAKULTA OLA VAI OLU DZELTENUMS?
Mēs iesakām izmantot tikai olu dzeltenumu!  Lai piparkūkām būtu jauks spīdumiņš, šogad vari pamēģināt tās pēc cepšanas viegli pārsmērēt ar cukura sīrupu. Tas, starp citu, ir nopērkams veikalos arī gatavs, bet vari pagatavot pats. Ja izvēlies sīrupu, tad olu dzeltenumu pirms cepšanas nav jāliek.

2. JA PIEDEGUŠAS PIPARKŪKAS GADĀS ARĪ TAVĀS MĀJĀS!
Piparkūku cepšanas ilgums ir atkarīgs no piparkūku biezuma un lieluma. Vidēja izmēra un biezuma piparkūkas cep 200 grādos apm. 10-15min līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Šeit ļoti būtiski pievērst uzmanību tieši piparkūku krāsu maiņai. Un tik tiešām dežurēt pie krāsns, lai nav vilšanās! Piparkūkas mēdz ļoti strauji piedegt un cietums noteikti nav rādītājs, jo arī mīksti izceptas piparkūkas pēc laika sacietē.

3. JA KATRU GADU PĒDĒJĀ BRĪDĪ IEDOMĀJIES PAR GLAZŪRU, BET SLINKUMS DOTIES UZ VEIKALU!
Glazūras pagatavošanai nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas. Viena no glazūras receptēm - 1 olas baltums (ap 30 g), 100 - 150 g pūdercukurs un nedaudz citrona sulas. Svarīgi, gatavojot glazūras masu, to maisīt, nevis putot, jo tad glazūra tik ātri nesacietēs un nemainīs krāsu. Maisa līdz lejamai konsistencei un tad piepilina pāris pilienus citrona sulas.
Pašu ceptas piparkūkas rada savu, īpašu svētku sajūtu un omulību!

Mūsu radīto piparkūku mīklu iespējams iegādāties:
Maiznīcas veikalos vai e-veikalā E-VEIKALS (sūtam arī ar pakomāta starpniecību); Stockmann Riga, Sanitex, kā arī citos labākajos veikalos Latvijā!