Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet atsaukt, nomainot sava interneta pārlūka iestatījumus. Vairāk informācijas – Sīkdatņu politikā.

Vēsture

Liepkalnu produkcija atšķiras no citām. Tās pamatā ir Mendziņu dzimtas iekoptās maizes cepšanas tradīcijas, kuras aizsākušās pirms vairāk nekā 80 gadiem. Šīs tradīcijas ir pārmantojusi maiznīca „Liepkalni” un veiksmīgi tās turpina pilnveidot un pielietot.

  • 1928

    Katrā lauku sētā savulaik tika cepta maize, arī Liepkalnu mājās, kur Latvijas laikā Naukšēnu pagastā saimniekoja krietns saimnieks Jānis Mendziņš. Viņam piederēja liela, labi iekopta saimniecība ”Liepkalni”, kura izveidota 1928. gadā. Liepkalnu tīrumos sēja rudzus un miežus, mājai blakus auga kuplas liepas. Rudenī nokultos zeltainos graudus mala dzirnavās: rudzus - rudzu maizei, miežus – karašai . Sestdienās saimniece, apsējusi ap galvu baltu lakatiņu, abrā iejauca maizi, iekūra lielo maizes krāsni un ar koka lizi lika krāsnī lielos, apaļos maizes klaipus. Drīz jau visa sēta kārdinoši smaržoja pēc svaigas maizītes. Saimnieks Jānis pirmo nogriezto riecienu vienmēr nobučoja. Liepkalnu saimniece zināja savus īpašos meistarstiķus, ar gadiem krātas receptes, pēc kurām ceptā maizīte bija īpaši maiga un sātīga. Maizei tika pievienotas arī pašu izaudzētās linsēklas, ķirbju sēklas, ķimenes.

  • 1972 -1991

    Līdz 20.gs. 70 gadiem Mendziņu saimnieks savu māju unikālo auru glabāja un sargāja. Citi no viņa mācījās, pozitīvi iedvesmojās. Laiks un notikumi nenosargāja ne pašu saimnieku, ne stiprās mājas. “Liepkalni ” kolhozu gados aizgāja nebūtībā, kā daudzas lauku sētas. Divdesmit gadus, no 1972. - 1991. gadam, savu spēku glabāja zeme un lauki, lai atkal atdzīvotos labās rokās.

  • 1992

    Naukšēnu pagastā pie pašas Igaunijas robežas, atgūstot vectēva zemi - 42 hektārus-, brāļi Dagnis un Didzis Čākuri izveidoja zemnieku saimniecību “Liepkalni” un sāka audzēt graudus.

  • 1993

    No pašu izaudzētajiem graudiem sāka cept maizīti ne tikai savai ģimenei, bet apkārtējiem pagastiem. Pirmos kukulīšus “Liepkalnu” saimnieks Dagnis mazā krāsniņā lika kopā ar konditori Sandru Rakecku.

  • 1994

    7. martā “Liepkalnu” maiznīca pārceļas uz bijušo Lauktehnikas telpām Rūjienā, Rīgas ielā 63. Maiznīcā strādāja pieci cilvēki.

  • 1999

    Pavasarī Kocēnu pagastā “Liepkalni” atvēra ražotni, kurā lielākās jaudas ieguva rudzu maizes cepšana. To iecienīja un pieprasīja Valmieras, Cēsu, Siguldas, Limbažu un vēlāk arī Rīgas pircēji.

  • 2003

    Pavasarī tika pabeigta moderna, Eiropas Savienības (ES) standartiem atbilstoša maizes ražotne Valmierā, kurā ieviesa ES kvalitātes vadības ISO un pārtikas nekaitīguma HACCP standartus.

  • 2006

    Janvārī svinīgi atklāja vēl vienu ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkotu maizes ceptuvi Liepsalās - Daugavas krastā netālu no Pļaviņām Klintaines pagastā. Šo maiznīcu, kas ir zem viena jumta ar veikalu un kafejnīcu, Daugavas šosejas 117. kilometrā iecienījuši daudzi autobraucēji.

  • 2011

    Martā atver maiznīcu Pērnavā.

  • 2013

    Sākumā durvis ver maizes smaržas piepildīta ceptuve Valmieras centrā, Mazā Stacijas ielā un vasarā maiznīca pierīgā Ķekavas nov. Ķekavas pag., “Džutas”.

  • 2018

    Janvārī darbu sāk maiznīca-kafejnīca-veikals pie Pērnavas Reivā.

Skatīt galeriju

Par mums

SIA "Liepkalni", maizes un konditorejas ražošanas uzņēmums ar vairākām maiznīcām, kas izvietotas dažādās vietās Latvijā. Uzņēmuma darbības pamats – nodrošināt Latvijas iedzīvotājus ar augstas kvalitātes maizes un konditorejas produktiem ar izcilu garšu, esot pēc iespējas tuvāk pircējam reģionos.

Uzņēmuma zīmola koncepcijas pamatā ir Liepkalnu stāsts par latviskās maizes cepšanas rituāliem, unikālo ģimenes auru un darba tikumu.

"Liepkalnu" preču zīmes krāsas - brūni dzeltens krāsu salikums, mērķis veidot spēcīgas sajūtas ar gatavo produktu – kraukšķīgu maizes garoziņu un siltumu. Dzeltenā krāsa simbolizē saules siltumu, oranžā vārpas zeltaino briedumu un krāsns uguni. Nolasāma stabilitāte, stipri pamati, izaugusī vērtība.  Mūsu lielākais vērtētājs un eksperts ir pircējs.

Produkta pieprasījumu veikalos veicina bagātīgā, sātīgā garša, maizes plašais sortiments, veselīgas piedevas – sēklas, graudi, augļi, ķimeņu eļļa, linsēklu klijas, kaņepes, svaigi ķiploki, tīrkultūra, sviests, kā arī ražošanā izmantotais roku darbs, kas rada produktu, atšķirīgu no masveida produkcijas, ērtais iepakojums un plašās loģistikas iespējas.

“Liepkalnu” maizi cepam piecās ceptuvēs Latvijā - Vidzemes reģionā Rūjienā, Valmierā, Pļaviņu novada Klintaines pag. “Liepsalās” un Ķekavas pag., "Džutas", t/c A7 . Ceptuves darbojas atbilstoši ES prasībām gan kvalitātes, gan sanitārajā un higiēnas ziņā, nodrošinot kvalitatīva produkta ražošanu. Liepkalnu komandā ir vairāk kā 250 darbinieki un katrs ir ieguldījis savu laiku, zināšanas, prasmes, lai „Liepkalnu”  maizīte būtu garšīga, lai mūs pazītu un izvēlētos un iemīlētu. 

* izglītots darbinieks
* regulāri auditi
* sociāla atbildība
* drošas izejvielas no uzticamiem un pārbaudītiem piegādātājiem
* garšīga maize

Mūsu priekšrocības:

Ar kopējo ražošanas tehnoloģiju un vienlaikus mazo attālumu no krāsns līdz patērētājam dodam saviem sadarbības partneriem vairākas priekšrocības:

  • tikko cepta svaiga smaržīga maize,
  • kopējas akcijas, cenu atlaides,
  • vienota loģistika,
  • pieprasījuma apjomu nodrošinājums,
  • elastīga pielāgošanās tirgus prasībām,
  • stabilitāte, uzticamība.
  • informācijas apmaiņa.